menu

Wie zijn wij? 

Wederzijds Stervenscultuur  

Sinds 2009 geeft de stichting Wederzijds vorm aan antwoorden op de vraag, hoe je bewuster en spiritueler met sterven kunt omgaan.

Wij organiseren o.a. conferenties en workshops rondom de vele thema's die hiermee samenhangen. Wij zien informatie, ontmoeting en studie als middel om bewustzijn te wekken voor een meer spirituele stervenscultuur.

We laten ons inspireren door de Antroposofie en de Christengemeenschap.

Een belangrijk uitgangspunt is, dat het niet alleen om onze eigen behoefte gaat, maar ook om die van de gestorvenen –zij verlangen naar onze aandacht, liefde en betrokkenheid.

Wederzijds wil een overkoepelend platform zijn voor ieder die zich bezint op het sterven, de dood en het leven na de dood. Dan denken we in eerste instantie aan mensen met persoonlijke belangstelling voor deze grote levensvragen.

Daarnaast gaat het om mensen die beroepsmatig betrokken zijn, zoals artsen, verpleegkundigen en verzorgenden, geestelijk verzorgers, maatschappelijk werkers, hospice medewerkers, vrijwilligers in de palliatieve zorg, kunsttherapeuten, biografisch werkers, uitvaartondernemers en anderen die in hun werk met de dood in aanraking komen.

Wederzijds brengt tweemaal per jaar een digitale nieuwsbrief uit, met daarin actuele ontwikkelingen en aankondigingen van landelijke en regionale bijeenkomsten, lezingen, publicaties en gedenkstonden. Ook berichten we daarin over andere initiatieven op het gebied van stervenscultuur. Hoe u onze nieuwsbrief kunt ontvangen leest u op de pagina 'Contact'.

klik om te vergrotenSchilderij Ad van der Lugt