Publicaties van Wederzijds over euthanasie

Geplaatst in: activiteiten | 0

Over levensbeëindiging en euthanasie wordt veel gepubliceerd. Vrijwel steeds gaat men daarbij uit van het gangbare mensbeeld: dood is dood, daarna blijft alleen nog de herinnering. Wij vinden het belangrijk dat ook andere kanten belicht worden, temeer omdat deze leiden tot nieuwe gezichtspunten rond het sterven en de vraag hoe je sterft een bijzondere betekenis geeft.

Daarom werkt Wederzijds, samen met diverse auteurs, aan publicaties die ‘de andere kant’ centraal stellen. ‘Maakt het uit hoe je sterft? De andere kant van euthanasie’ is de eerste publicatie.Tien auteurs, waaronder Jaap van de Weg, Hans Stolp, Marianne de Nooij en Madeleen Winkler, hebben hieraan meegewerkt. Het is een uitgave in de reeks ‘Gezichtspunten’ van het Centrum Sociale Gezondheidszorg. U kunt dit boekje op onze website bestellen. De prijs is 10 euro (7,50 + 2,50 verzendkosten).

Inmiddels bereiden we een volgende, sterk uitgebreide publicatie voor over euthanasie en wat daar mee samen hangt. Uitgeverij Christofoor zal deze in april 2019 op de markt brengen. De titel is: Het maakt uit hoe je sterft – visies op euthanasie. Zie hier de aankondiging van dit boek.

Suggesties voor aandachtspunten binnen dit kader en uw eigen ideeën en ervaringen m.b.t. tot euthanasie zijn hieronder hartelijk welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *