Laden activiteiten

Conferentie: Maakt het uit hoe je sterft?

6 oktober @ 14:00 - 17:00

| €45

Evenement Navigation

 

Sinds euthanasie in Nederland sinds 2002 binnen bepaalde grenzen wettelijk werd toegestaan, is die geleidelijk maatschappelijk geaccepteerd geraakt als een aanvaardbare en waardige manier om te sterven. Inmiddels zijn de grenzen in de praktijk opgerekt en is euthanasie ook mogelijk bij psychisch lijden en bij dementie. Kijken we naar achterliggende redenen om euthanasie aan te vragen, dan zullen angst voor het lijden, verlies van waardigheid, afkeer van afhankelijkheid en tot last worden van naasten wezenlijke motieven zijn.

Een tegenbeeld ontstaat, wanneer we ons realiseren dat euthanasie met zich meebrengt dat je je levensweg niet afmaakt, je lot niet volbrengt. Welke gevolgen heeft dat voor het leven na de dood?  Want: is de dood wel het definitieve einde? Of is sterven een doorgang naar een andere vorm van bewustzijn?

Stichting Wederzijds organiseert op 6 oktober 2018 in de Geertekerk in Utrecht een conferentie waarin deze vragen aan de orde komen in vier lezingen rond het thema ‘levensbeëindiging’ zoals bij euthanasie, suïcide en ‘voltooid leven’. Tijdens de conferentie wordt een boekje gepresenteerd met bijdragen van auteurs zoals Jaap van de Weg, Hans Stolp en Madeleen Winkler over allerlei aspecten van de vraag: ‘Maakt het uit hoe je sterft? De andere kant van euthanasie’.

We verwachten rond 250 deelnemers. Voor hen is het boekje gratis.

Sprekers op de conferentie zijn:

Jaap van de Weg (arts voor levensvragen)
Marie-Hélène van Tol (geestelijke)
Madeleen Winkler (huisarts en voorzitter NVAA)
Ingrid Deij (voorheen geestelijk verzorger hospice)

Er zijn nu nog plaatsen, schrijf u snel in!

Hieronder kunt u tickets bestellen via Ideal. Maakt u het bedrag liever zelf over? Dat kan ook, ons rekeningnummer is NL28 TRIO 0390 4207 51 ten name van stichting Wederzijds.

Na betaling krijgt u per mail een ticket om zelf te printen en op 6 oktober mee te nemen.

Tickets

Toegang conferentie "Maakt het uit hoe je sterft?"45.00

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Datum:
6 oktober
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€45

Locatie

Geertekerkhof 23
Utrecht, 3511 XC