Laden activiteiten

« All activiteiten

  • Dit evenement is voorbij.

Gedenkstonde in Maastricht

2 november 2020 @ 20:00 - 21:00

Maandag 2 november 2020 is het weer ALLERZIELEN

Dit is van oudsher een dag waarop wij denken aan de mensen, die ons zijn voorgegaan. Zij leiden een zó andere vorm van leven, dat die voor ons alledaags bewustzijn niet zomaar waarneembaar is. Wij kunnen onze geliefden aan weerszijde van geboorte en dood alleen maar volgen met onze gevoelens en onze beste gedachten. Maar de rol die zij spelen in ons levenslot willen wij nooit vergeten. Ooit zijn we innerlijk met elkaar verbonden geraakt: door het gemeenschappelijk gedenken willen wij onze verbondenheid recht doen en in ere houden.

Vanuit de antroposofische beweging en ook vanuit De Christengemeenschap wordt er jaarlijks op vele plaatsen in Nederland aandacht besteed aan onze overledenen en aan de plaats die zij blijvend in ons leven innemen. Fon Nijssen nam in het jaar 2004 het initiatief om vanuit de Bernard Lievegoed Schoolgemeenschap ook in Maastricht een gedenkstonde te houden. De overleden leerlingen, oud-leerlingen, broertjes en zusjes, ouders, leraren en ook een aantal andere mensen in en rondom de schoolgemeenschap blijven, door de verbinding met hun dierbaren, voor altijd deel uitmaken van het grote geheel. Ieder jaar opnieuw wordt tijdens de Gedenkstonde hun eigen plek in ieders hart en ons aller leven bevestigd. En ieder jaar komen er nieuwe namen bij. Mensen die langer dan 30 jaar geleden zijn overleden, staan hun plaatsje in de namenrij aan hen af, maar ook zij blijven erbij horen. In het Gedenkboek worden alle namen opgetekend: wij nodigen u uit om bij de naam een foto in te leveren, ter herinnering.

Ook de Waakgroep Portam neemt sinds 2008 deel aan de organisatie, het herdenken van onze overledenen staat daarmee open voor een verder reikende kring van verwant voelende mensen. De bijeenkomst duurt weinig langer dan een uur: muziek, woorden over de verbinding van de mensen op aarde met de mensen in de geestelijke wereld en het uitspreken van hun namen zijn daarbij belangrijke elementen. Voor iedere overledene die wij in ons hart willen meedragen, steken wij een kaarsje aan.

Dit jaar is er de hal geen koffie en thee; vanwege de corona-maatregelen is er voor mensen die elkaar dan zouden willen begroeten, na afloop geen interne gelegenheid voor ontmoeting en gesprek. Ook gelden de voorschriften: ‘afstand houden (1.5 m)’ en: ‘in de zaal niet op en neer lopen’. Er mogen dit jaar in totaal 30 mensen deelnemen, vandaar de vraag om u eerst even aan te melden bij Tonnie Hendriks: tel. 06-80041841  of  aamhendriks1949@gmail.com

Gegevens

Datum:
2 november 2020
Tijd:
20:00 - 21:00

Locatie

Onderbouw Bernard Lievegoed-school
Leuvenlaan 35
Maastricht-Randwyck, 6229 GX