Laden activiteiten

Rondom het sterven

gespreksgroep in de Christengemeenschap
in Zutphen

25 april @ 19:30 - 21:00

Evenement Navigation

In de afgelopen maanden is een groep van mensen, die beroepshalve te maken hebben met mensen in de laatste fase van hun leven, een aantal keren bijeen geweest. In dezelfde periode waren er ook meerdere vragen van buiten die kring over hetzelfde onderwerp.

We willen dit onderwerp in grotere kring bespreekbaar maken. Wat gebeurt er eigenlijk aan het einde van het leven? Welke rituelen kent de Christengemeenschap en wat is daarvan de achtergrond? Hoe kan ik mij voorbereiden op het sterven? Deze vragen, maar ook meer praktische vragen als bijv. waartoe dient waken, hoe om te gaan met de as, is het rituaal van de Christengemeenschap voor iedereen toegankelijk, zullen aan de orde komen.

In het najaar (oktober-november) zullen er drie openbare avonden zijn over dit onderwerp, ingeleid door Margaret Vink, antroposofisch arts en Adam Ricketts.

De werkgroep Rondom het sterven heeft besloten zich nu om te vormen tot een gespreksgroep, die toegankelijk is voor ieder die zich middels het gesprek wil verdiepen in dit onderwerp. Om een begin aan het gesprek te maken, is gekozen om het hoofdstuk “De ziel in de zielewereld na de dood” uit Theosofie van R. Steiner (GA nr.9, VW -a1, blz. 90 en verder) te lezen en met elkaar te bespreken.

We komen bij elkaar op donderdag 25 april, donderdag 23 mei, donderdag 27 juni om 19.30  uur (tot ca. 21.00 uur) in de Tuinzaal aan de Badhuisweg.

Opgave hoeft niet, mag wel: i.schevers@kpnmail.nl

Gegevens

Datum:
25 april
Tijd:
19:30 - 21:00

Locatie

Tuinzaal
Badhuisweg 27
Zutphen, 7201GM