Meerdere wegen bij het levenseinde

31 maart 2022 | Visie op sterven en de dood

Meerdere wegen bij het levenseinde – Zoektocht naar inzichten

Onder deze titel heeft de Academie Antroposofische Gezondheidszorg enkele maanden geleden een nascholings-dag voor zorgprofessionals georganiseerd. Deze nascholing werd verzorgd door mensen uit de onderzoeksgroep van Stichting Wederzijds. Voor de cursisten werd een uitgebreide hand-out van deze dag gemaakt.
Zo is er een boekje van ruim 100 pagina’s ontstaan.

Vanuit de vraag ‘Maakt het uit hoe we sterven’ wordt beschreven wat natuurlijk sterven is en wat de betekenis is van het stervensuur. Mensen kunnen kiezen voor bewust stoppen met eten en drinken. In het boekje vindt u informatie over wat er nodig is om dit proces goed te laten verlopen. Het is een vorm van natuurlijk sterven, waarbij eigen regie een rol speelt.
Er is een verpleegkundige bijdrage over de mogelijkheden van uitwendige therapie tijdens het stervensproces. Ook vindt u informatie over Olibanum comp, een geneesmiddel in de laatste levensfase, dat bestaat uit gepotentieerde mirre, wierook en goud.
Het boekje biedt bijzondere gezichtspunten. Hoewel het nog niet zijn ideale vorm heeft gekregen door de tijdsdruk waaronder het is ontstaan, vinden we het in het bestuur van Wederzijds belangrijk om het via de website aan geïnteresseerden aan te bieden.

 

 

Helaas is het boekje “Meerdere wegen bij het levenseinde – Zoektocht naar inzichten”  in korte tijd na verschijningsdatum uitverkocht. We beraden ons als Stichting over de voortgang van de inhoud van het boekje en zullen u hierover informeren.

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van de verdere ontwikkelingen: