Workshops van Wederzijds

Wederzijds organiseert de komende maanden workshops, waarbij thema’s uit het boek ‘Het maakt uit hoe je sterft’ verder worden uitgewerkt.
De eerste workshop, praten over pijn, heeft op in september plaats gevonden. De komende workshops zijn:

 

Ontwikkelen van inzichten en ervaringen rond het voortbestaan na de dood

Elke opvatting over euthanasie wordt bepaald door opvattingen over de dood. De grote vraag daarbij is of de dood het einde van alles is, of dat er iets van ons doorleeft. Om een beeld van een eventueel leven na de dood te vinden, schetst Jaap van de Weg (arts) een weg om daar zoekend, denkend en ervarend dichter bij te komen. Hieraan wordt in deze langere workshop gezamenlijk gewerkt.

– Vrijdagavond 18 oktober (20.00 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur) en
aansluitend zaterdag 19 oktober (09.30 – 16.45 uur, inloop vanaf 09.00 uur).
– Plaats: gebouw Helicon, Socrateslaan 22A, 3707 GL Zeist.
– Kosten € 52,50.
– Maximaal 15 deelnemers.

 Deze workshop is volgeboekt! Ook de wachtlijst voor een mogelijke latere workshop over dit onderwerp is volgeboekt.

 

Het loslatingsproces voor en na de dood

In de laatste levensfase doen we nieuwe ervaringen op, voordat we  echt klaar zijn om te sterven. Een van die ervaringen is het durven en kunnen loslaten. Bij euthanasie maak je die essentiële fase niet mee. Wat mis je dan?
Luc Vandecasteele (arts) bespreekt welke vormen van loslaten er aan de orde zijn, zowel voor als na het sterven. Vooraf een korte inleiding van Thom Kloes over het boek ‘Het maakt uit hoe je sterft’.
Na de beide inleidingen worden, in gezamenlijk gesprek, persoonlijke vragen en ervaringen uitgewisseld.

– Zaterdag 14 december van 13.30 – 16.45 uur, inloop vanaf 13.00 uur.
– Plaats: gezondheidscentrum Mercuur, Frankrijkstraat 126, 5622 AH Eindhoven.
– Kosten € 17,50.
– Maximaal 25 deelnemers.

Ook deze workshop is volgeboekt! U kunt uw belangstelling aan ons kenbaar maken. We kunnen dan eventueel een 2e workshop over dit thema organiseren.

 

Euthanasie bij mensen met dementie?

Euthanasie bij mensen met dementie is een even actueel als gevoelig onderwerp. Wat is de waarde van een wilsverklaring, welke gevolgen heeft wilsonbekwaamheid, welke zeggenschap heeft de familie? Dat zijn enkele van de vele kwesties die vaak spelen. Daarachter liggen vaak diepere vragen naar de ontwikkeling en de zin en betekenis van dementie. Deze workshop vindt plaats in een bijzonder rustieke en kunstzinnige omgeving. Zie hier.

Jan Pieter van der Steen (specialist ouderengeneeskunde) en Heleen de Weger (o.m. werkzaam in een psychogeriatrisch verpleeghuis) delen hun inzichten en ervaringen in deze workshop.

Zaterdagochtend 25 januari 2020 (09.20-12.30 uur)

Plaats: koetshuis van Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen.

Kosten: € 18,50

U kunt zich nu aanmelden (deelname op volgorde van betaling).
U meldt zich aan via: info@wederzijds-stervenscultuur.nl
Alleen door betaling van het toegangsbedrag wordt uw aanmelding definitief. Overmaken op  NL28TRIO 0390 4207 51 t.n.v. Stichting Wederzijds, onder vermelding van de gekozen workshop(s).

Als er meer belangstelling blijkt te zijn dan het aantal plaatsen bij de workshops toelaat, werken we met een wachtlijst.
U krijgt daarvan zo nodig bericht.

Heeft u vragen? Mail deze via info@wederzijds-stervenscultuur.nl