Verlies verwerken

Workshop meditatief boetseren en rouw

Het verlies van een geliefde, familielid of andere dierbare door de dood is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een mens kan meemaken. Het rouwproces is een heel individueel proces. Het is niet voor iedereen even intensief en ook hoe lang het duurt verschilt van persoon tot persoon.
Uiteindelijk leren de meeste mensen om te gaan met het verlies. De overledene wordt niet vergeten, maar blijft op een heel eigen manier deel uitmaken van het leven. En er komt ook ruimte voor andere mensen en dingen; een nieuw perspectief.

Verlies verwerken met meditatief boetseren

De workshop ‘meditatief boetseren en rouw’ staat al enige jaren op het programma in mijn praktijk. Deze workshop van 9 opeenvolgende sessies biedt goede resultaten bij het verwerken van verlies.
Het werken met klei, het oermateriaal van de aarde, brengt je bij je diepste innerlijke kern. Daar ligt de bron om je verdriet te verwerken en jezelf te helen. Bij meditatief boetseren ontstaat een object dat geïnspireerd is door gesproken visualisaties of meditatie. Het gaat hier iet om het eindresultaat, maar om de beleving van het moment. Je boetseert geen kunstwerk, maar vaak ontstaat er wel een vorm die een boodschap voor je heeft.
De workshop bestaat uit 9 wekelijkse sessies op donderdagavond, van 19.30 tot 21.30 uur. Start op 21 februari 2019

Kosten: 135 euro voor de complete workshop, inclusief materiaal.
Plaats: Verbinding met jezelf, Lorenzlaan 2, 3514 HZ Utrecht
Aanmelding via info@verbinding met jezelf.nl of 030-2713115

Minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers.