Een ander licht op euthanasie. Novemberavonden met Hans van Delden en Marianne de Nooij

Geplaatst in: uitgelicht | 0

Bij leven hoort sterven. Maar hoe kijk jij ernaar?

Een interessant vraagstuk voor jou? AViN en de Christengemeenschap organiseren 3 avonden met lezingen van twee bijzondere sprekers. Zij nemen je mee in de wereld van bewustzijnsontwikkeling, religie, geesteswetenschap en kunst. Over het omgaan met sterven en gestorvenen. Ook verrassen we je met een muzikaal intermezzo.

Hans van Delden, hoogleraar medische ethiek aan de Universiteit Utrecht. Hij is auteur van een groot aantal publicaties, onder andere over beslissingen rond het levenseinde en medische zorg aan ouderen.

“Ik wil mensen oproepen om bewust beslissingen te nemen, ook in de laatste levensfase. Sterven is een geleidelijk proces. De uitdaging voor de moderne mens is om de gedachte aan zijn eigen sterfelijkheid te integreren in zijn bestaan en bewust met de dood om te gaan.”

Marianne de Nooij, voormalig microbioloog en priester in de Christengemeenschap (Andrieskerk) Amsterdam“Ik wil vanuit ‘exacte fantasie’ kijken naar verschillende ontwikkelingen rond het levenseinde en de implicaties daarvan voor het leven na de drempel en het levenslot.” Een lezing over reanimatie en andere vormen van levensverlenging, palliatieve zorg en palliatieve sedatie, euthanasie en ‘voltooid leven’ en orgaandonatie.

Waar en wanneer?

Vrijdagavond 16 november in Den Haag (Vreedehuis, Riouwstraat 1)

Woensdagavond 21 november in Arnhem (Johanneskapel, Brugstraat 5)

Donderdagavond 22 november in Amsterdam (Andrieskerk, Arent Janszoon Ernststraat 869)

Steeds van 20.00 – 22.00 uur.

Kosten: 15 euro per avond

Aanmelden: klik hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *