Orgaandonatie
waarom wel, waarom niet?

Hans Stolp

20 mei 2016 | boeken, Visie op sterven en de dood

Aan de discussie over orgaandonatie zitten vele kanten. Naast de medische aspecten uiten er nieuwe gezichtspunten op in de discussie. Zo geven ontvangers aan dat er met hun nieuwe orgaan ook herinneringen, emoties en karaktereigenschappen van de donor blijken mee te komen. Alsof de ziel van de donor in hen voortleeft en zij nu twee zielen hebben. Mensen die in diep coma verkeren en ‘hersendood’ worden verklaard, sterven op de operatietafel als hun organen worden uitgenomen.
Orgaandonatie kan dus heel wat ingrijpender gevolgen hebben dan de officieel instanties ons vertellen. He wordt hoog tijd ons af te vragen: wat pleit er eigenlijk vóór orgaandonatie en wat is ertegen? Dit boek belicht aspecten van orgaandonatie die in de officiële discussie zelden of nooit aan bod komen.

Uitgave van AnkhHermes, in 2015

ISBN 9789020212365

1 Reactie

  1. carolien leusink

    Beste Hans,

    Dank je wel voor dit boek.
    zo denk ik er al jaren over. donatie van vitale organen die worden uitgenomen voor iemands sterven geven veel onrust bij de stervende die naar een andere wereld gaat en de donor leeft oneigenlijk door op de geest van een ander. Ook dat lijkt me verwarrend en het is in feite egoïstisch m.i. Dit leven heeft soms een onverwacht vroeg einde, maar gaat daarna voort. Het begrip reïncarnatie is in het Westen nog onvoldoende doorgedrongen, waardoor mensen zo bang zijn voor die tijdelijke dood.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...